maanantai 30. toukokuuta 2011

Löytöretkellä

Erittäin virkistävä kolmen yön reissuviikonloppu jäi taakse, ja nyt porhalletaan uusin voimin taas kohti uusia haasteita raksaleskenä ja ties minä muuna.

Äitin ja siskojen kanssa toteutettu jokakeväinen "akkareissu" tehtiin tällä kertaa Vaasaan, joka oli entuudestaan aika vieras kaupunki meille jokaiselle. Viikonlopun aikana siitä tuli jo paljon tutumpi, vaikka paljon jäi näkemättäkin huonojen säiden vuoksi. 

Sunnuntaina ennen kotimatkalle lähtöä poikettiin isolla kirppiksellä, jonka olemassaolon ja osoitteen olin urkkinut tietooni jo kotona ennen reissua. Ja kyllä todella kannatti poiketa, koskaan ei tällaisia aarteita ole löytynyt kotiseudun kirpputoreilta!


Melkein heti sisään tultuani iskin silmäni vanhaan mintunvihreään naulakkoon, ja hinnan nähtyäni olin huutaa ääneen. Nostin naulakon kiiruusti omaan kärryyni ja pidin sitä tiukasti silmällä, ettei vain kukaan sitä minulta nappaisi. ;) Tällaisen "vanhan romun" löysin hintaan 14 euroa! Huutiksessa noihin saa laittaa ykkösen eteen tuohon hintaan.

En ehtinyt edetä isolla kirppiksellä kuin jokusen hyllyvälin, kun huomasin rukin. Valkoisen rukin. Ja alkuperäisessä maalissa, ihanasti sieltä täältä rapistunut! Enpä olisi ikinä uskonut tällaiseen törmääväni, ja viimeistään siinä vaiheessa alkoi ottaa pumpusta, kun näin hinnan. Joku aikoi rikastua tämän myynnillä huimat 28 euroa! Ja voitte olla varmoja, että sen hän tästä myös sai.


Tuota ei saatu mahtumaan äitimummon sedaniin, mutta kaikeksi onneksi sisko oli ajellut Vaasaan pakulla, jonka perä oli kuin tätä varten siivottu ja tyhjennetty putipuhtaaksi. Nyt tuo ihana rukkiseni majailee siskon autotallissa (enkä takuulla kerro missä tuo autotalli on) ja odottaa siellä muutaman viikon, kunnes saadaan haetuksi se kotiin samalla, kun siellä päin muutenkin liikutaan. Vieläkin tuntuu, että voiko tämä löytö olla totta!!! Melkein luulisin uneksi, ellen olisi kuvannut tuota.

Muutenkin samaisella kirppiksellä oli myynnissä paljon antiikkihuonekaluja, ja monenlaista olisi mieli tehnyt sieltä mukanaan viedäkin. Jos minä olisin ollut se, joka ajoi paikalle pakettiautolla, olisin saattanut poistua siltä kirppikseltä joitakin satasia köyhempänä. 

Katsokaa nyt tätäkin! Ikivanha keinutuoli, luultavasti alkuperäisessä kunnossa, aivan ihana ja sympaattinen kaveri! Hakekaa nyt joku pois tuo sieltä kuljeksimasta, hintaa vain 45 euroa.


Tämän kaappirumiluksen olisin ehdottomasti tahtonut kantaa kotiin maalattavaksi. Niin herkullinen umpipuinen kulmakaappi, käsittelemätöntä mäntyä. Ihanat pystyraidat ovissa! Tuo yläkaappi olisi ollut täydellinen piilopaikka radiolle. Avain oviin tuntui olevan myös tallessa.


Pienempiäkin juttuja osui silmään ja tarttui käteen, esimerkiksi eurolla tällainen soma pöytäliina:



Saa nähdä, mitä tuosta raaskii tehdä. Se kyllä vähän näyttää meidän tytön kesämekolta...

Viikko sitten sunnuntaina täällä kotikulmilla pidettiin jokakeväinen torikirppis, ja sieltä löysin kauniita vanhoja tyynynpäällisiä. Käsintehdyt pitsit reunoissa, solmimisnauhoilla suljettavat päädyt. Juuri täydellisiä tuon harmaan Jotex-päiväpeiton pariksi!


Tällaista materialistista onnea tällä kertaa! Voitte uskoa, että hymy nousee naamatauluuni väkisinkin joka kerta, kun kuljen risaisen naulakkoni ohitse, katson noita kauniita tyynynpäällisiä, mietin valkoista rukkiani tai pesen retropöytäliinapyykkiä.

Ps. Tuo ihmekirppis sijaitsee siis Vaasassa, osoitteessa Liisanlehdontie 2, ja kantaa nimeä Oma-Tori. Poikkean takuulla toistekin, jos tuolla päin joskus liikun.

19 kommenttia:

  1. Hienoja löytöjä, erityisesti rukki. Myös tuo kirpparille jäänyt keinutuoli on erityisen kaunis. Jospa sille pian löytyisi arvostava koti.

    VastaaPoista
  2. Kivoja löytöjä! Ja tuo keinutuoli, voi ei! Tahdon sen! Harmi kun on niin kaukana...

    VastaaPoista
  3. Ensinnäkin, sinä senkin salaliittolainen! Mä ihan pikkusen ihmettelen perjantaina, että miksi mä olen saanut kaksi pakettia sulta. Ja täytyy sanoa, etten avaamisen ja runon lukemisen jälkeekään ihan heti tajunnut. :)) Mekot ja leggarit olivat aivan täysin meidän näköisiä, joskin Wempulalle pökät on vielä pitkiä, mutta ei haittaa. Menee sitten ensi kesänäkin. :))

    Ja kirpparista; Mä haluan tonne myös! Vitsi mitä löytöjä! :)
    Tuosta naulakosta olen oikeesti aika kateellinen. Ei niitä tollasella hinnalla tule vastaaan oli se sitten vanha tai uustuotantoa.

    Rukki on kaunis, joskaan mä en tajua niistä mitään. :) Ja juurikin myin eilen kirpiksellä meidän keinutuolin joten voisin hakea tuon tilalle mielihyvin. Harmi että vaasaan tulee vähän matkaa meiltäkin. ;)

    Ja tyynyt on tosi kauniita. Mulla on samanmoisia melkein -mammalta saatuja. Ne vaan taittaa ikävästi beigeen eivätkä ole puhtaan valkoisia.

    Ja jos kankaasta ei tulekaan teidän tytölle mekkoa, niin meidän tytölle sitten. ;)

    VastaaPoista
  4. No herttinen mitä löytöjä! Naulakko on niin helmi, olisin itsekin saanut slaagin! :D Eihän sitä tarvis edes välttämättä maalata, jotenkin mahdottoman suloinen vanhassa kuosissaan.

    VastaaPoista
  5. Toisen romu, toisen aarre - se juuri on niin ihanaa kirppareissa yms kierrätyksestä kun yksi pääsee turhasta / epämieluisasta eroon ja toinen hihkuu onnesta löydettyään juuri haluamanlaisensa jutun.

    Unelmoin omasta keinutuolista "sitten joskus vanhana" kun asunnossa ei enää tarvita niin paljon juoksutilaa pikkujaloille eikä ne pienet vauhtipakkaukset ole myöskään kaatumassa kiikkustuolilla niskalleen. :p

    VastaaPoista
  6. Kivoja löytöjä! Tuli mieleen, että minunkin lapsuudenkotini vintillä on kaikenlaisia aarteita, kuten juurikin ihan toimiva rukki. Kun olisi vähän isompi kartano (Heh), niin tekisin löytöretken sinne. Edelliseltä reissulta äitini antoikin minulle yhden vinttiaarteen mukaan - Arabian Mikki Hiiri-aiheisen potan 40-luvulta. Eihän sitä kyllä lapsosten pottana uskalla käyttää, on varmaan kohtuullisen arvokas esine. <3

    VastaaPoista
  7. Vau :D
    Toi rukki olis tarttunut minun mukaan ja kiikkutuoli kans! (entinen entisöitynä ostettu hajos, tais olla vähän huono entisöijä...)

    VastaaPoista
  8. Kiitos kommenteista! <3

    nasba: oli kutkuttavan hauskaa olla mukana tuollaisessa juonessa, hankalaksi sen teki vain se ettei voinut kysellä tarkempia kokotietoja, vaikka oonhan minä teidän muksuille ommellut niin että pitäis tietää jo koot.. ;) Kenkien kanssa leggarit menee ryppylahkeisina jo silloinkin kun ovat pitkiä, elleivät löysät muuten ole. =) Ja tuolla tosiaan oli törkeät kasat vanhaa tavaraa pilkkahinnalla, monessa eri pöydässä, ei ilmeisesti tuolla ruotsinkielisellä alueella ihmiset arvosta vanhaa romua?! Miten sen muuten selittää? Niin ja kehräämisestä minäkäänm en paljon ymmärrä, mutta tuon esineen kauneudesta sen sijaan kyllä!! <3

    Dooda: no minäkin oon vielä kahden vaiheilla mitä sille teen, toisaalta se olisi niin ihana tuollaisenaan!! Tosi sympaattinen. Toisaalta siitä puuttuu pari isompaa palasta, ne kohdat saisi paikatuksi puumassalla jos maalaisi.. hmmm.. antaa ajan kulua ja mietitään. =)

    Sarita: meillä on yksi keinutuoli ja haaveilen niin isosta tuvasta että voisi pitää vähintään kahta kiikkua! =D Onhan niissä vaaransa, ettek lapsilla ole varpaat alla, mutta koskaan eivät oo nuo meidän villikot kiikussa kaatuneet (paitsi on ottamut pari kertaa kiikun selkänoja takana olevaan pöytään ja jäänyt sen varaan kenolleen... lasketaanko niitä? ;))

    swsb: se ei onneksi paljon tilaa tarvitsekaan! ;)

    Sani: vähän huteralta tuntui tuokin keinu, varmaan kaipaisi ammattilaisen vahvistelua ennen kuin kestäisi lasten leikit.

    VastaaPoista
  9. Wauts, kylläpä sua onnisti! Jos ois paku niin huruuttelisin tonne kirppikselle samantien, matkaan kun ei menisi kuin n.3h!

    VastaaPoista
  10. Mitähän mies ja masuasukki tykkäis ex tempore -reissusta Vaasaan, voi apua...! :D

    VastaaPoista
  11. wau mitä aarteita..erityisesti tuo naulakko <3

    VastaaPoista
  12. Uskallanko tai miksen, enhän mä mitään tehnyt. Rakas veljeni poltti 1800-luvulla tehdyn rukin mökillä koska hänen vaimonsa mielestä se oli "ROMU". Että silleen meillä ollaan...mä olisin sen ottanut jos olisin tiennyt. :(

    VastaaPoista
  13. Hieno aarteenetsintä ollut sulla! Ja tuohon rukin käyttöönhän saa opastusta, jos haluaa joskus ottaa sen oikein käyttöön muutenkin kuin koristusmielessä. Meidän naapurissa on lampaita ja he olivat käyneet jonkun mummon luona oppia saamassa:)

    Mikähän mulla vaivaa blogia kun sinne ei mee kommentit läpi.. ei sitten millään.

    VastaaPoista
  14. Aivan mielettömiä löytöjä!! Ja meillä asuu aika samankuuloinen kaveri kuin teillä (edelliseen postaukseesi viitaten).

    VastaaPoista
  15. Meidän keinutuoli on kulkenut huonesta toiseen ja on täällä hetkellä kellarissa, olisin jo tästä melkein luopunut mutta isäntä kielsi;) Ja minulla on sinne kirppikselle pyörällä matkaa n 10 minuuttia, hehhhh;)

    VastaaPoista
  16. olipas huippuja kirppislöytöjä! pitääpä kesälomareissu suunnitella uusiksi.. :) eksyin blogiisi jotain kiemuraista polkua pitkin ja taidanpa tulla toistekin, ihan suorempaa reittiä.:) jotenkin löysin kohtalotoverin -meillä myös ihanakamala yksivuotias! :)

    VastaaPoista
  17. Upeita löytöjä! Varsinkin tuo upea naulakko ( ja sen upean alhainen hinta) vetää vakavaksi. Olen jo kauan etsinyt samanmoista, mutta huutiksen ym. hinnat hipoo niin pahasti pilviä, etten ole raaskinut vielä sellaista ostaa.
    Pitäisiköhän perheen kanssa huristella Vaasaan joku viikonloppu... Matkaa tulee kyllä sen verran paljon, että neiti 1v4kk ei kyllä jaksa yhtenä paivänä niin pitkiä aikoja autossa istuskella.

    VastaaPoista
  18. Upeita löytöjä! Eli pitääpäs suunnata kesälomareissu vaasaan ;) Sieltä kun löytyisi miehen sukulaisiakin, niin ois majapaikkakin missä yöpyä. Tuon naulakon väri on kyllä ihana! :)
    -pm-

    VastaaPoista
  19. No uh huh, mitä löytöjä ja mitä hintoja... uskomatonta, kannattaisi jo pidemmältäkin lähteä...

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.