keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Kevättä takissa

Ystävä äkkäsi paikallisella kirppiksellä oikean retrokangasaarteen ja osti tottakai pois. Ja minun kouriini hän luotti niin paljon, että sain tehtäväkseni työstää siitä kangasaarteesta kaksi takkia. Huh mikä vastuu! ;)


Ja huh miten ihana homma! Tuollaista kangasta katselee ilokseen, ja ompelukin on yhtä leikkiä vain. Tavallista huolellisempi kyllä olin leikkuuvaiheessa, kun kangasta oli sen verran vähän, että oli loppuun saakka vähän siinä ja siinä, saako siitä sen toisen takin vai jääkö tekemättä. Ja niin tiukille sen kanssa meni, että alavarat leikkasin valkoisesta puuvillasta, ja helmakäännettä jatkoin myös valkoisella, kun ei pituutta olisi muuten tullut tarpeeksi. Vuorina on luonnonvalkoinen fleece, myös hihoissa. Tukikangasta silittelin vetskareiden kiinnitysreunoihin, kun päällisen kangas oli sen verran ohkaiseksi kulunutta. Hetken harkitsin koko takin tukemista, mutten kuitenkaan siihen ryhtynyt, ettei kokonaisuus muutu liian jäykäksi.

Ja kuvat on taas pimeänä työnä otettuja, viisas olisi odottanut aamuun. Ei meillä kellastunut matto ole, kuvassa vain. ;)


Resorien väriä mietimme kangaskaupassa pitkään. Valkoinen oli liian valkoinen kankaaseen nähden, ja turhan arkakin se on, kun kyse on sentään pienten poikien takeista. Luonnonvalkoinen taas oli tunkkaisen keltainen, yäk. Ja sanomattakin lienee selvää, ettei oikean väristä vihreää olisi löytynyt varmaan ikinä. Minulta löytynyt Jofotexin keskiruskea resori näytti kuitenkin kivalta vihreää vasten, ja sitä päätettiin laittaa hihansuiden lisäksi myös huppuun, ikään kuin tehosteeksi.


Takin koko on arviolta 98/104, ja oma poika, jolle kuume nousi illasta uudestaan, sai toimia hetken sovitusmallina. Hiharesoreita kääräisten takki oli sopiva kolme vuotta täyttäneelle - toivottavasti sopii saman ikäiselle omistajalleen vielä syksylläkin!


Signeeraus löytyy tällä kertaa niskasta, hupun takaa.


Toisesta takista tehdään pienempi, n. 86-senttinen. Sekin on jo leikattuna ja tuettuna odottamassa joutilasta ompelutuokiota.



Saksan kimppatilauskankaat tulivat. Monta visiota oli näistä mielessä jo tilatessa, mutta nyt taisi osa suunnitelmista mennä uusiksi. Suoranaisen shokkireaktion aiheutti persikanvärinen trikoo, jonka luulin tilatessani olevan auringonkeltaista. Katsoin vain kuvaa klikatessani trikoon ostoskoriin, enkä vaivautunut suomentamaan kuvan alla lukenutta määritelmää "hellorange". Sama pää kesät talvet, mutta toivottavasti mahdollisella seuraavalla kerralla muistan lukea myös tekstit enkä tuijota sokeana pelkkää kuvaa! ;) Tähtipuuvillasta piti tulla päiväpeitot muksujen kerrossänkyyn, mutta pohjavärin sävy onkin liian keltainen. Kuvan perusteella kuvittelin sen olevan sellaista ihanaa harmahtavaa beigeä, joten sellainen puuvilla on edelleen etsinnässä. Onko jollain mahdollisesti mielessä visiota tuolle selkeästi-beigelle puuvillalle? Jos haluat siitä jotain teettää, paiskaa sähköpostilla jookos.


Nyt kun saataisiin vielä oikkuileva pyykkikone kuntoon, tai mieluiten uusi tilalle (uuteen taloon täytyy joka tapauksessa hankkia sivustatäytettävä, joten samahan se olisi uusia nyt, jos vakuutus sen vielä korvaisi), niin pääsisin pesemään kankaat ja sitä kautta ompelemaan. Huomenna tulee jostain huoltofirmasta kodinkonemies tekemään arvion korjauskustannuksista.

En ole ehtinyt minkäänlaista yhteenvetoviestiä Jofotexin kimppatilaukseen osallistuneille laittamaan, joten hoidetaan sekin tässä ja nyt. Kiitos siis kaikille osallistuneille, hyvin meni ja uudestaankin saa mukaan tulla mikäli uusia tilauksia järkkäilen. Kaikkien paketit on jätetty postiin ja kai niiden pitäisi olla jo perilläkin. Mikäli jonkun paketti viipyy vielä matkalla, lähetyskoodin saa halutessaan, kun kyselee sähköpostitse. Reklamaatioviestiinkin sain lopulta vastauksen, ja asianmukainen hyvitys tulee puuttuneista kankaista, joten uudestaankin voin taas tilailla.

Ps. salainen lahjoittaja, kiitos vinkeästä tosimummo-kansiosta!! =D Sille onkin oikeasti hyötykäyttöä, kun saan kaikki kankaanpainosabluunat ja -ideointikuvat sinne suojaan.. ne ovat tähän saakka pyörineet laatikossa irtaallaan, ja osa on sen vuoksi jo rikkoutunutkin. Kiitos kaunis! <3 Paha kyllä postintäti oli jättänyt kirjeen leimaamatta, joten en osaa yhtään arvata mistä päin kirje oli lähetetty.. ilmeisesti kuitenkin oli lähetetty, kun  postimaksutarra siinä kuitenkin oli...?! ;)
Haaa, Sani, sinähän se olitkin!! =D Löytyihän sieltä kansion kansikuvasta vinkki: SK =) Kiitos!!

17 kommenttia:

  1. Todellinen löytökangas ja niin ihana takki!!!! :)
    Ja toi ompelujälki on aina yhtä ihanan siistiä. Teetkö muuten minkä kohdan takista aina viimeisenä? jätäkö vain kääntöaukon johonkin ja muuten ompelet nurjalta (ja tietty sit viimeistelyt) vai mitenkä hä?, tahtois tietää :) monesti olen pähkäillyt että mikä olis se kätevin tapa tehdä juuri tol tyylil että toi takin helma menee noin kauniisti hiukan nurjalle.
    (ois tontyylisesti tarkoitus tytöille kevätakit koittaa säveltää)

    VastaaPoista
  2. Sani: Kiitos. =) Joskus olen pussittanut ihan oikeaoppisesti, eli jättänyt vuorin hihaan kääntöaukon ja ommellut sen umpeen viimeisenä. Mutta normaalisti (tässäkin) teen ihan päin mäntyä koko systeemin, kehtaankohan edes kertoa.. koulussa tätä en ainakaan oppinut! ;D No helman ompelen viimeisenä eli käännän sen huolellisesti nurjalle, vuorin alareuna jää käänteen sisään. Eli: ompelen vetskarin, pussitan hihansuut pääntieaukon kautta, ompelen hupun etusauman umpeen ja lopuksi suljen helman. Äh, pitäisköhän mun postata tuostakin joku ylimalkainen ohje, kunhan ehdin ompelemaan sen toisen takin... =)

    VastaaPoista
  3. Ihana! Ja joo, Tehdääs takki -ohje halutaan!!! :D

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana takki! Kelpaisi kyllä meillekin! =)

    VastaaPoista
  5. On mahtavat takit, ollut upea löytö!!! Ja erittäin siisti työnjälki taas, minäkin kiitollisena ohjeen lukisin;)

    VastaaPoista
  6. Monesti se kirjojen tapa ei ole ollenkaan se kätevin :D. Ohjetta vain kehiin, kuvalliset ohjeet on aina tervetulleita :)

    VastaaPoista
  7. Voi ihanuus mikä retrolöytö! Kyllä tuolla takilla kelpaa kulkea : )

    Sujahdin tänne jostain monen mutkan kauttaa ja selailin läpi vanhempiakin postauksia, kaikkea ihanaa täällä kyllä on, joten tyrkkäsin itseni lukijaksikin : )

    VastaaPoista
  8. Ihana takki! Kangas pääsee kyllä oikeuksiinsa noin nätissä takissa :)

    VastaaPoista
  9. Todella ihania noi sun takit (kaikki edellisetkin siis), tykkään, tykkään kovasti. :) Itse en oo aikoihin jaksanut ryhtyä ompelemaan moisia, vaikka meilläkin niille käyttöä taatusti löytyisi! :)

    VastaaPoista
  10. Ihana kangaslöytö ja ihana takki! Ihan huokailututtaa. Miten sulla tämä kangaskimppahomma toimii, onko teitä jokin vakiporukka joka tilaa vai voiko uutena päästä mukaan, jos joskus vielä järkkäät?

    VastaaPoista
  11. Kiitos kommenteista! <3

    rusina: ei ole vakiporukka, mielelläni otan uusiakin motivoituneita tilaajia mukaan, pääasia että hoitaa ajallaan niin tilauksen jätöt kuin maksutkin. =) Jos tahdot seuraavalla kerralla mukaan, laita spostia minulle niin saan yhteystietosi samalla.

    VastaaPoista
  12. aaaw...miten ihanat takit <3 kyllä on kunnon löytö tuo kangas ja sit vielä taitava ompelija surauttaa takit :D Ihania! Ja kivoja uusia kankaita..mielenkiinnolla jään seuraamaan mitäs niistä muodostuu :)

    VastaaPoista
  13. Ihana kangaslöytö kyllä ollut, saaja on varmasti tyytyväinen takkiin/takkeihinsa!

    VastaaPoista
  14. Harmillista kuulla että kankaat eivät olleet aivan odotusta vastaavia... Mun mielestä siellä Jofotexin sivuilla on kuvat usein huonon värisiä, itse siis yllätyin tilaukseni kankaista myös, mutta onneksi positiiviseen suuntaan. Mua muuten kiinnostaisi olla mukana seuraavassa kimppatilauksessa. :)

    Takinteko-ohje olisi aivan huippu! Mä olen monta kertaa näistä sun ohjeista saanut sellaisia ahaa-elämyksiä ja takki on mulla toistaiseksi sillä "ikinä en varmaan osaa tehdä" -listalla. Nyt tosin olisi tarvetta (ja jo kankaatkin) lapsille talvea varten vuoritetulle hupparille eli siihen voisin varmaan soveltaa ohjetta jos sellaisen jaksat ja ehdit meille väsätä! :)

    VastaaPoista
  15. Ihana takki! Minä olen aina rakastanut Nukkumattia(Sandmännchen) :) Ihanaa kangasta olet saanut! Kade :D

    VastaaPoista
  16. Sarita: nuo kankaat tulivat Saksasta, Michasilta. Mutta näköjään osaavat sielläkin kuvata epäkuvaavia kuvia.. ;) Tai sitten minä vain näen mitä haluaisin nähdä. =D

    Anonyymi: ihanaa saada nimikin tuolle kankaalle! Mistähän alitajunnasta se itsellä tuli, kun puhuin ystävälle jo kun hän tuota minulle ekaa kertaa näytti, että onkohan tuo joku nukkumatti-kuosi.. silti en muista olenko edes aikaisemmin nähnyt koko kangasta! Ilmeisesti olen. ;)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.